Növény-állatvilág

Bibione állatvilága

Behatolva a bibionei fenyvesbe felfedezhetjük az itt élő állatfajokat lehet találkozni teknősbékával, szarvassal, kormoránokkal és sok más állattal.

A folyótorkolat vizében számos vízimadárfaj található a vándorlási időszakban: tavasszal és ősszel dankasirály , tengeri fecske ami a folyóba merül élelem után kutatva, az ezüstös sirály inkább a partközelében marad a kevésbé mély víznél. Ha a torkolat csatornáinál szétnéznek, kormoránt is lehet látni amint szétbontja a szárnyait, hogy megszárítsa tollazatát.

A mocsarakban és nádasokban jól megélnek egymás mellett a különböző fajok és a mocsári vegetáció: a szárcsa, a mocsári teknős, a réti héja és a vízi pocok tökéletes szimbiózisban élnek ebben a környezetben.

A Ravelino-i tengeri mocsaras lagúnában él a a kócsag, néhány pár vadkacsa, vörös szürke és fehér kócsag.
A torkolat közelében lévő mezőgazdasági területen különleges halfajok élnek és sok kétéltű mint pl. a zöld béka és a smaragdzöld varangyos béka.

Néhány madárfaj áttelel a fenyvesben mások itt fészkelnek: az erdei poszáta, a fülemüle, a rigó, a cinke, a vörös harkály, a tengelice, a vörösbegy, az ökörszem, a karvaly, a szalonka és a búbos banka ez csak néhány a madarak közül amit láthatnak.
Az aljnövényzetben előfordul a zöld gyík és a mezei gyík, míg a fűben lehet látni levelibékát. Végül, sündisznót, kis rágcsálókat és nyestet, láttak már dámvadat, és feltételezik a görény jelenlétét és őzek érkezését is.

Bibione növényvilága

Bibione és környéke természeti hely: a Vallesina-ban, a Val Grande-ben és a Tagliamento torkolatánál többféle különböző típusú növényfaj él együtt.

Azok az évszakok amikor teljes pompájukban csodálhatjuk meg a bibionei pinedafenyőket a tavasz és az ősz.
Három olyan dolog van ami páratlan természeti kinccsé teszi ezt a helyet: alpesi és mediterrán növényzet közelsége, orchidea jelenléte és olyan különleges ritka fajok, amik csak ezen a környéken fordulnak elő.
Tehát Bibione környékén láthatnak ausztriai fekete fenyőt ami ezen a környéken már az őskor óta létezik. Egy nagy fáról van szó amelyet sötétzöld színéről sűrű lombjáról és hosszú barna fenyőtobozáról lehet felismerni.
Meg lehet csodálni a fehér májvirágot is, ami egy fűféle növény, tipikus a mocsaras vidékeken.

Valóban sok olyan növény van, amit fel lehet ismerni egy séta során a pinedaerdőben: tölgyfák, kankalin, tárnics, mocsári páfrány, fekete gyertyánfa, liliom, salamon pecsétje, egértövis és a kardvirág.
Több fajta orchidea is van mint : kis orchidea , tarka orchidea, békakonty, piros Cefalantera , nagy Cefalantera és a Fior di Legna.